Keukenpraatje maart 2018

Keukenpraatje maart 2018

Beste kookvrienden,

In deze email vinden jullie het menu van de maand maart 2018. Dit mooie menu is samengesteld door confrère Alfo van Dijk. Er is wederom veel aandacht besteed aan de opmaak van de borden. Kijk derhalve goed naar de foto’s voor de details van de opmaak. Veel succes en plezier daarmee.

In dit menupraatje aandacht voor het gebruik van de grote oven. Dit moderne apparaat heeft veel opties en verdient derhalve een heldere uitleg voor de bediening. Het is echter niet zinvol om alle mogelijkheden van de oven te beschrijven. We hebben er daarom voor gekozen enkele algemene ‘instructies’ als bijlage bij deze email te versturen. Verder zal vanaf nu voor elk gerecht (indien van toepassing) de bediening van de oven beschreven worden en bij de werkplek in de keuken worden opgehangen.

Het menu voor de maand maart is een mooi gevarieerd en smaakvol menu.

De amuse (2 pers) is een lust voor het oog maar zeker ook een smaakvol duo van forelmousse en rosbief. Het voorgerecht (2 pers) is een mooi plaatje met een verrassende combinatie van coquille en bloedworst. De soep (2 pers) is een geurige lekkernij met mosselen en kabeljauw. Het tussengerecht (2 pers) is een lekker stukje procureur met toefjes puree en enkele noten. Het sorbet (1 pers) is een zeer smaakvolle venkel sorbet. Het hoofdgerecht (2 pers) is een mooi stukje snoekbaars met riesling saus en een pallet van groenten. Het nagerecht (3 pers) is een rijst bavarois met een verrassend ijsje van rode wijn. Begin tijdig met het ijs want vanwege de alcohol moet het lang ‘draaien’.

Geniet van dit mooie menu en eet smakelijk!

Huib Salimans
Voorzitter receptuur-commissie


PR en Wervingscommissie

Zondag 25 februari hebben we met een aantal confrères proef gedraaid met het koken van een black-box. Het was een nuttige maar vooral ook hartstikke gezellige middag. Op deze dag hebben we veel geleerd over wat we allemaal moeten doen en organiseren voor de aanstaande kook-battle. Ook de gesprekken met de organisatie van Lekker Venlo vorderen gestaag. Binnenkort kunnen we de planning van de kook-battles publiceren. Ook zijn we de laatste hand aan het leggen aan de vernieuwde website. We zijn van plan om dit tijdens de aanstaande jaarvergadering te presenteren.

We houden jullie op de hoogte.

Peter Smits
Voorzitter PR en Ledenwervingscommissie


Algemene zaken
Jaarvergadering
Deze al op vrijdag 30 maart (Goede vrijdag) in ons eigen restaurant gehouden worden. Als u deze vergadering bij wilt wonen, wordt u verzocht zich via het inschrijfformulier op uw kookavond aan te melden, of via een mail naar het secretariaat.

Rekening van de Jubileumviering
De vorige week zijn de rekeningen naar de verschillende groepen gestuurd. Enkele leden zijn om verschillende redenen niet gekomen of hebben zich op het laatst afgemeld. Afmeldingen in de laatste 10 dagen zijn door De Maaspoort niet meer geaccepteerd en de betreffende leden dienen deze kosten helaas te betalen.

Contributie
Een klein aantal leden heeft de contributie nog niet betaald. Kom doe dit snel even. In de eerste week van maart gaan we als het nog nodig is weer een herinnering sturen met een kopie aan de chef. Namens het bestuur en alle medewerkers wens ik u weer een geweldige kookavond.

Jan Reker
President